Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες, κάποιες φορές χωρίς συναγωνισμό αλλά και κάποιες φορές με συναγωνισμό και μεγάλα έπαθλα για τους νικητές. Εκτός από μια βόλτα με το μηχανοκίνητο τρενάκι ή την άμαξα για περιήγηση εντός του ράντσου ή ακόμη και την επίσκεψη στο “Εκπαιδευτικό Χωριό”, όλοι οι επισκέπτες του Danzaloon μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω αγωνίσματα:

Beer pong : Μια παραλλαγή του γνωστού αθλήματος ping pong μόνο που δεν υπάρχουν ρακέτες αφού οι διαγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να πετάξουν το μπαλάκι. Σκοπός τους δεν είναι να το περάσουν στην περιοχή του αντιπάλου τους με τρόπο που θα δυσκολέψει την άμυνά τουαλλά να την στείλουν πολύ κοντά του. Συγκεκριμένα, μπροστά του. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε ένααπό τα ποτήρια γεμάτα παγωμένη μπίρα που έχουν τοποθετηθεί μπροστά στους διαγωνιζόμενους.
Νικητής ανακηρύσσεται αυτός που θα στείλει το μπαλάκι σε ποτήρι του αντιπάλου τις περισσότερες φορές.

Cornhole : Δύο διαγωνιζόμενοι… Δύο πίνακες με μια τρύπα στη μέση… Μερικά σακουλάκια γεμισμένα με καλαμπόκι βάρους 430γρ. Αυτό είναι το cornhole! Οι δύο διαγωνιζόμενοι στέκονται δίπλα στον πίνακά τους και προσπαθούν να σημαδέψουν την τρύπα που βρίσκεται στον πίνακα του αντιπάλου. Τι είπατε; Ευκολάκι; Ναι… Παραλείψαμε να σας πούμε ότι η απόσταση που χωρίζει τους δύο αντιπάλους είναι 10μ. Καλή σας επιτυχία!

Μηχανοκίνητος ταύρος : Φύγαμε για ροντέο!!! Ακόμη και αν έχεις κάποια παραπανίσια κιλά, μην μασήσεις. Ο ταύρος δεν πρόκειται να πάθει δισκοπάθεια από τις πολλές επαναλήψεις. Το πολύ πολύ να του λαδώσουμε λίγο τα γρανάζια αφού πρόκειται για μηχανοκίνητο ταύρο και όχι πραγματικό. Έλα, πες την αλήθεια. Ανακουφίστηκες τώρα που έμαθες ότι δεν είναι πραγματικός ταύρος! Μην έχεις όμως την εντύπωση ότι δεν θα τα βρεις σκούρα γιατί ο “ταύρος” μας έχει επίπεδα δυσκολίας. Νικητής; Ποιος άλλος; Αυτός που θα αντέξει περισσότερο χωρίς να πέσει.

Τοξοβολία : Αν είσαι από αυτούς που έχουν δει την ταινία “Ρομπέν των Δασών” και σκέφτηκες ότι θα μπορούσες να γίνεις ένας Kevin Costner, σε αυτό το άθλημα έχεις την ευκαιρία να γίνεις. Μόνο που μην περιμένεις να έρθει δίπλα σου η Mary Elizabeth Mastrantonio για να σου ψιθυρίζει στο αφτί. Αντ’ αυτού, θα έχεις πολλούς άλλους που θα ουρλιάζουν είτε υπέρ σου είτε εναντίον σου. Άραγε, θα βρεις στόχο ή θα μας αναγκάσεις να στήσουμε πλέγμα για να μην εξοντώσεις όλη την πανίδα της περιοχής;


Ρίξε το λάσο : Θες και επεξήγηση; Τι δεν καταλαβαίνεις; Ρίξε το λάσο με μαεστρία και κρέμασέ το στα καρφιά που βρίσκονται πάνω σε έναν κάκτο. Την απόστασή σου από τον κάκτο δεν την έχουμε αποφασίσει ακόμη. Θα το μάθεις σύντομα.

 


5×5 ποδοσφαίρου :
“Μα καλά!”, θα αναρωτηθείς “Που κολλάει το ποδόσφαιρο με τη φάσηWestern;”. Μα φυσικά γιατί σε αυτό το τριήμερο δεν σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε μόνο σε άλλη εποχή αλλά και στα παιδικά μας χρόνια. Τότε που το μόνο μας άγχος ήταν αν μας γουστάρει η
Αννούλα που καθόταν 2 θρανία μπροστά.

 

3×3 μπάσκετ : Τι είπες; Ούτε αυτό κολλάει; Μήπως θέλεις να σου θυμίσουμε τι παιχνίδι έπαιζαν έξω από τα αποστακτήρια; Μέχρι και διαφήμιση για αλκοολούχο ποτό το είχανε κάνει. Δηλαδή τι; Επειδή χρησιμοποιούσαν φελούς και βαρέλια; Εντάξει! Εμείς το εξελίξαμε και χρησιμοποιούμε μπάλα και μπασκέτα.